kunstvanouderen

Expositie
Op 2 februari om 14.00 uur opent Erik Gerritsen, Secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) officieel deze expositie. Twaalf exposanten die verbonden zijn aan projecten om collectief te wonen en werken als kunstenaars, tonen hun veelzijdige werk. De expositie is geopend van van 27 januari t/m 9 maart 2017, in het Atrium aan het Parnassusplein 5 te den Haag. Dat is de centrale hal tussen de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en VWS die beiden de expositie faciliteren. De openingstijden zijn van 08.00 uur tot 18.00 uur, de toegang is gratis.

Tijdens een werkbezoek aan Mariëngaarde in Tilburg, een van de projecten waar kunstenaars samen wonen en werken, nodigde Erik Gerritsen de aan de stichting verbonden kunstenaars uit om te komen exposeren. Sommige exposanten wonen in Mariëngaarde, anderen zijn bezig met de realisatie van een soortgelijk project in ’s-Hertogenbosch.

Het samen wonen en werken van de `nieuwe ouderen` is in onze visie niet alleen gebaseerd op inkomen en vermogen, maar juist ook op sociaal cultureel kapitaal en samenwerking. Deze expositie is daar een mooi voorbeeld van.

expositie3

samen wonen, werken, leven en elkaar helpen